Servicii și arii de practică
în care te putem ajuta

LITIGII ȘI ARBITRAJ
În viață uneori lucrurile nu decurg așa cum ne dorim. Înțelegem asta. De aceea, atunci când ești implicat într-un litigiu ai nevoie de un aliat care te înțelege și care poate construi cea mai bună strategie de atac sau de apărare. Abordarea noastră este în sensul de a ne concentra împreună pe o strategie care să ofere cel mai bun rezultat în fața instanței sau curții de arbitraj.
DREPT CIVIL
Cele mai multe aspecte ale vieții de zi cu zi atât în domeniul afacerilor cât și în plan privat sunt guvernate de principii de drept civil, de la contracte uzuale până la litigii ce au ca obiect proprietăți impresionante. Experiența în mutiplele spețe pe care le-am gestionat în domeniune ajută să oferim clienților noștii soluții care pot preveni situații complicate, precum și strategii optime în ipoteza unui litigiu de drept civil.
DREPT COMERCIAL (SOCIETAR)
Suntem versați în gestionarea aspectelor juridice din viața companiilor, serviciile noastre variind de la înființarea de societăți comerciale și organizații non-profit, la gestionarea activităților de daily-business, de divizare și restructurare, guvernanță corporativă, aspecte legate de protejarea acționarilor minoritari, obligații statutare, consultanță corporativă generală, societăți cu regim special, structura acționariatului, aspecte privind capitalul social și finanțarea corporativă, cu temeiurile contractuale specifice fiecărui tip de tranzacție.
DREPT IMOBILIAR ȘI AL CONSTRUCȚIILOR
Podoleanu Păun te poate ajuta să navighezi prin miriada de reguli și reglementări din sectorul imobiliar și al construcțiilor. Ne folosim de expertiza noastră juridică pentru a te sfătui în evitarea sau limitarea investițiilor neprofitabile, amenzilor substanțiale ori a diferitelor investigații conduse de autoritățile statului.
DREPT ADMINISTRATIV ȘI FISCAL
Sigur ai avut de-a face cu unele acte emise de autoritățile statului care ti-au creat bătăi de cap. Că e vorba de decizii de impunere de la ANAF sau AFM, controale de la diferite autorități ale statului, sau poate vreo dispoziție legală care nu e în acord cu obiectivele tale investiționale. Pentru acest tip de provocări juridice, noi îți putem oferi soluții pragmatice, eficiente și coerente, atât în faza procedurii prealabile cât și în faza procedurii din fața instanței de contencios administrativ și fiscal.
TELECOMUNICAȚII, IT ȘI MEDIA
Asistăm clienții în legătură cu aspecte de conformitate şi de reglementare privind protecția datelor personale şi confidențialitate, inclusiv formalități de notificare, obligațiile operatorului de date personale, transferuri transfrontaliere de date, proiecte de outsourcing, evaluări interne şi anchete anticorupţie. În ultimii ani am fost în mod semnificativ implicați într-o gamă largă de aspecte legate de protecția datelor cu caracter personal pentru clienți mari din industria farmaceutică, asigurări, auto și IT.
SĂNĂTATE ȘI DOMENIUL FARMACEUTIC
Avem experiență și înțelegem activitatea principalilor actori de pe piețele de servicii de sănătate și farmaceutice, cunoscând îndeaproape rigorile aplicabile acestor domenii și dinamica impusă atât de reglementări cât și de evoluția accelerată a acestor arii de activitate. Am fost implicați în numeroase tranzacţii de diferite tipuri, inclusiv fuziuni şi achiziţii, restructurări şi reorganizări, în acordarea de asistenţă juridică cu privire la aspecte de reglementare, de dreptul concurenţei ori aspecte legate de conformitate.
DREPTUL FAMILIEI
Cunoaștem aspectele sensibile care intervin în problemele legate de dreptul familiei. Că vorbim de un divorț și/sau acțiuni conexe acestuia (privind copii sau partaj de bunuri), ori acțiuni în stabilirea paternității, poți conta pe echipa noastră. Știm să abordăm chestiunile delicate în relația cu clienții și să manifestăm asertivitate în pledoariile din fața judecătorului.
PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Proprietatea intelectuală este inima afacerilor secolului 21, un motor esențial care aduce inovație, competitivitate și creștere afacerilor și societății în ansamblul său.
Avocații Podoleanu Păun au dobândit o experiență impresionantă și know-how într-o gamă largă de probleme legate de IP, care acoperă achiziția, dezvoltarea, implementarea, executarea, acordarea de licențe și alte exploatări ale drepturilor de Proprietate Intelectuală, precum și consiliere privind aspecte legate de brevetele de invenție, de mărcile comerciale și de drepturile de autor interne și internaționale.
DREPTUL MUNCII
Cunoaștem importanța echilibrului dintre interesele companiilor și ale angajaților acestora, motiv pentru care asistăm clienţii în vederea minimizării riscurilor şi maximizării oportunităţilor ce apar ca urmare a modificărilor inerente în acest domeniu al dreptului. De-a lungul timpului am asistat atât angajați în probleme legate de concediere, cât și angajatori în chestiuni legate de contracte de muncă, regulamente interne ori clauze de confidențialitate (NDA).
DREPT PENAL
Ca avocați de litigii, una dintre ariile de activitate de care ne ocupăm este Dreptul Penal. În viață uneori lucrurile nu decurg așa cum ne dorim. Înțelegem asta. De aceea, atunci când ești implicat într-un dosar penal ai nevoie de un aliat care te înțelege și care poate construi cea mai bună strategie de atac sau de apărare. Abordarea noastră este în sensul de a ne concentra împreună pe o strategie care să ofere cel mai bun rezultat atât în fața instanței cât și a organelor de urmărire penală. Clienții noștri se pot baza pe gândirea curajoasă și creativă pentru a rezolva cele mai complexe probleme juridice cuprinzând riscuri și implicații de natură penală.
RESTRUCTURARE ȘI INSOLVENȚĂ
De-a lungul timpului am fost implicați în proiecte complexe privind insolvena unor mari companii de pe piața din România. Clienții apreciază imaginea de ansamblu pe care o putem oferi asupra dosarului aflat în fața judecatorului sindic, precum și strategiile pe care le adoptăm pentru maximizarea șanselor participanților în procedura insolvenței. Putem ajuta eficient cu întreg spectrul de cereri tipice unei asemenea proceduri, inclusiv atragerea răspunderii administratorului pentru cauzarea stării de insolvență.
Suntem aici pentru a te ajuta!

TESTIMONIALEÎntr-un domeniu atât de complicat precum sectorul farmaceutic, nu văd o altă soluție decât de a lucra îndeaproape cu o echipă capabilă de avocați. Podoleanu Păun sunt alături de noi atât în activitatea de concepere a contractelor și a actelor corporative cât si atunci când suntem implicați în litigii în fața instanțelor de judecată sau arbitrale.

MIOARA DRUGĂ

DIRECTOR GENERAL, FARMACOM SA

https://podoleanu-paun.ro/wp-content/uploads/2020/03/farmacom.jpg